Atenție, gospodari, verificați sobele și cazanele! Avertizare IGSU

În toată țara sunt în toi inspecțiile și campaniile de informare a cetățenilor pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon și a incendiilor cauzate de utilizarea greșită a sobelor. Campania se desfășoară tradițional în preajma sezonului rece al anului, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), citat de IPN.

Specialiștii îndeamnă oamenii să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi și să se asigure că sunt funcționale și curățate de funingine sau depuneri. Angajații IGSU le mai recomandă gospodarilor să aerisească cu regularitate încăperile unde se află sobele și să folosească o tablă metalică sau un suport, atunci când arde focul în sobă, pentru a proteja podeaua de căldură, iar aprinderea focului prin stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile este strict interzisă.

Conform datelor statistice raportate de IGSU pentru anul trecutat, 1667 de incendii au fost cauzate de exploatarea incorectă a sobelor și, în consecință, 21 de persoane au murit. De la începutul acestui an și până în prezent s-au produs 1242 de incendii soldate cu decesul a 18 oameni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.