Aplicația EVO este disponibilă pentru toți utilizatorii cu semnătură electronică

Aplicația integrată a serviciilor publice din Moldova – EVO este disponibilă tuturor utilizatorilor care dețin semnătură electronică. „De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău”, a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, la Moldova Digital Summit, transmite IPN.

„După luni de lucru, integrare și testare, azi oferim EVO tuturor. Portofelul digital de acte. EVO e mai mult decât o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc – în telefonul tău”, a adăugat ministrul.

Dumitru Alaiba a remarcat că în EVO o persoană găsește toate informațiile despre el: amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, cine e medicul de familie.

„Acesta este doar începutul. EVO e abia la versiunea 1. Vor mai urma îmbunătățiri, pentru că transformarea digitală e un proces, nu o destinație”, a spus Dumitru Alaiba.

Accesul la EVO e gratuit, cu semnătura electronică. Accesând evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.