Angajații MAI trebuie protejați și respectați pentru a rămâne în sistem, ex-ministru

Fostul ministru de interne, Alexandru Jizdan, candidat pe listele Partidului Democrat, susține că angajații MAI trebuie protejați și respectați pentru a rămâne în sistem. Potrivit lui, este nevoie de o analiză permanentă a factorilor de risc și implicarea conducerii MAI la eliminarea acestora. Ex-ministrul, care a deținut această funcție mai bine de trei ani, a vorbit și despre necesitatea salariilor decente, dar și despre asigurarea cu spațiu locativ pentru angajații din sistem, transmite IPN.

Secretarul general al PDM a prezentat într-o conferință de presă viziunea formațiunii cu privire la dezvoltarea domeniului afacerilor interne și securității naționale, inclusă în Planul de țară „Moldova Altfel”.

Alexandru Jizdan a menționat că din guvernare în guvernare, de la un scrutin la altul, prea multe experimente au fost făcute asupra angajaților MAI. „În perioada guvernării PDM, am fost numit ministru și am deținut această funcție trei ani și jumătate. Nu-mi era străin domeniul, MAI a fost casa unde am crescut. Am avut noroc de oameni profesioniști implicați și dedicați meseriei”, a spus Alexandru Jizdan.

De asemenea, el a precizat că pentru toate categoriile de angajați ai MAI trebuie dezvoltate și implementate mai multe proiecte și programe, care sunt incluse în Planul de țară al democraților. „Promovarea proiectelor care vor spori atractivitatea funcției în cadrul MAI, mai ales pentru începători. Absolvenții să beneficieze de condiții și salarii decente. Vom identifica soluții pentru majorarea salariilor începătorilor până la 10 mii de lei și vom continua proiectul de construcție a spațiilor locative”, a declarat democratul.

El și-a exprimat încrederea că echipa PDM va continua realizarea proiectelor importante pentru țară și cetățeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.