Andrei Năstase: Sunt un om care își asumă eșecul sau greșeala, dacă îmi aparține

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că nu a renunțat „la gândul de unitate, de consolidare a tuturor forțelor binelui și strângerea rândurilor împotriva celor care sunt străini de interesele acestui popor și a statului”. Politicianul spune că este un om care își asumă eșecul, greșeala, dacă îi aparține, dar nu-și asumă niciodată ceea ce încearcă cineva să-i pună în cârcă sau pe umeri, indiferent despre cine este vorba. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu video acordat Agenției de Presă IPN.

Liderul PPPDA a menționat că în cei aproape 30 de ani de la Independență încoace, care este o perioadă destul de mare, așteptările cetățenilor au fost foarte mari și în acești ani au fost și suișuri, și coborâșuri. Însă, în opinia sa, fiecare trebuie să se gândească la responsabilitatea pe care o are la punerea umărului la dăinuirea acestui stat. Personal spune că s-a implicat în 2015 prin crearea, „împreună cu o mână de oameni”, a acelei Platforme Civice „Demnitate și Adevăr”, care să facă presiune pe guvernarea de atunci și să o aducă pe făgașul normalității, al integrării europene, reformelor, realizării bunăstării.

„A apărut atunci când absolut nimeni, dar absolut nimeni nu îndrăznea să se ia la harță, la luptă cu un regim oligarhic consolidat, cu un regim compus atunci din mai multe componente, care își dăduse mâna și se țineau foarte strâns. Atunci, cu o mână de oameni temerari am decis că așa nu se mai poate”, a notat Andrei Năstase. „Am considerat, ca și cetățeni, că suntem responsabili să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi, să nu punem mâna pe genți și să plecăm în străinătate, deși fiecare din noi era autosuficient în acea perioadă, putea să-și găsească un rost aici, acasă, sau în străinătate”, a mai spus liderul PPPDA.

Andrei Năstase a menționat că, în calitate de conducător al PPPDA, și-a asumat responsabilitatea și, de patru ani, militează permanent pentru unificarea a tot ce este bun în această țară. Politicianul susține că a fost tolerant și deschis chiar și cu cei care nu au meritat, dar cu gândul că ei se pot schimba, însă realizările au demonstrat altceva. „Eu nu am renunțat la gândul de unitate, de consolidare a tuturor forțelor binelui și strângerea rândurilor împotriva celor care sunt străini de interesele acestui popor, acestui stat, acestei societăți”, a insistat Andrei Năstase.

Potrivit lui, oamenii sunt cei care îi vor judeca și va face tot posibilul ca această judecată să se bazeze pe faptele formațiunii, nu pe spusele altora. Andrei Năstase mai spune că există nerealizări pe care și le asumă. Însă nu va tolera propaganda, manipularea, nedreptatea.

Interviul „Viziunea președintelui PPPDA Andrei Năstase asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Maia Sandu.

  • Andrei Natsase despre fapte, nerealizari, esecuri
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.