Andrei Năstase: Cei care au venit astăzi la putere sunt niște populiști

„Cei care au venit astăzi la putere sunt niște populiști, iar în acest an, cât va dura acest Guvern, se va munci la campania electorală a lui Igor Dodon, pentru alegerile prezidențiale”. O spune președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Într-un interviu video, acordat Agenției de Presă IPN, politicianul a spus că „odată cu instalarea acestui Guvern, vom avea tot mai mult mimate procesele de apropiere de Uniunea Europeană”.

Potrivit liderului PPPDA, persistă mult populism, oportunism în activitatea Guvernului și nu este nimic tehnocrat în el. „Sunt niște oameni controlabili și controlați de către Igor Dodon, care crede că le știe pe toate și care crede că le va reuși. Eu sunt sigur că, iată, perioadă care urmează va demonstra că Igor Dodon este de fapt un circar, care nu face decât să își acumuleze capital pentru următorul scrutin electoral, următorul mandat de președinte”, opinează Andrei Năstase.

Potrivit lui, din păcate pentru țară, nu pentru acest Guvern, tot mai mulți investitori își pun problema să mai vină sau nu în Republica Moldova. „Pentru ca investițiile străine să vină, este nevoie de o justiție corectă, este nevoie de securizarea investițiilor acestor oameni, iar în condițiile în care Guvernul lui Dodon a spus stop reformelor în justiție, în procuratură, bineînțeles că oamenii vor rămâne să se oprească la Prut sau în alte zone economice”, menționează Andrei Năstase.

În același timp, politicianul susține că nu ar vrea să critice de pe acum Guvernul, pentru că așteaptă să vadă realizări concrete, inclusiv legate de problema energetică, în caz că nu se ajunge la deznodământul dorit între Ucraina și Rusia.

Cât ține de integrarea europeană și respectarea Acordului de Asociere cu UE, liderul PPPDA este de părere că acestea oferă foarte multe oportunități și posibilitatea de a avea o viață mai bună în țară. Dar crede că, odată cu instalarea acestui guvern, vor fi tot mai mult mimate procesele de apropiere de UE. „Este în mod cert o involuție. Este în mod cert o tărăgănare a proceselor atât de importante pentru țara noastră, de apropiere de UE, de implementare a Acordului de Asociere și bineînțeles de crearea unor condiții pentru un trai mai bun și o justiție mai bună la noi acasă. Iar asta ar fi însemnat și urgentarea proceselor prin care diaspora noastră, oamenii plecați în străinătate ar fi revenit încetul cu încetul acasă”, a mai spus Andrei Năstase.

Interviul „Viziunea președintelui PPPDA Andrei Năstase asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Maia Sandu.

  • Andrei Nastase despre actuala guvernare
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.