Andrei Năstase a putut încălca intenționat legea, opinie la Publika TV

Omisiunile instanței de judecată în procesul legat de alegerile locale generează suspiciuni. De această părere este juristul Pavel Midrigan, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. Juristul s-a referit la faptul că instanța a trecut cu vederea participarea persoanelor străine cu scop de agitație electorală în favoarea candidatului PPDA, Andrei Năstase, transmite IPN.

Juristul Pavel Midrigan susține că este important cum percepe cetățeanul procesul electoral. Potrivit lui, procesul judiciar privind procesul electoral a vizat două momente: agitația electorală și participarea cetățenilor străini în campania electorală a unui candidat. Juristul spune, totodată, că aceeași instanță de judecată a recunoscut agitația electorală a lui Andrei Năstase în ziua tăcerii, însă a tăcut în ceea ce privește al doilea aspect. „Este important ca dacă tratăm un subiect, să fie tratat de la început până la sfârșit, conform legii. Aceste omisiuni sau tăceri generează anumite suspiciuni că cineva poate a influențat procesul”, a declarat Pavel Midrigan.

Expertul în drept internaținal Vitalie Catană nu exclude că primarul ales Andrei Năstase intenționat a încălcat legislația electorală pentru că din punct de vedere politic îi convine mai mult această situație, decât să fie primar. Potrivit lui, Andrei Năstase care este jurist de profesie nu avea cum să nu știe că încalcă legea făcând agitație electorală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.