Andrei Năstase a fost huiduit de activiști și nu a fost lăsat să facă declarații în fața Președinției

Andrei Năstase, care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, a venit astăzi pentru a patra oară în fața Președinției pentru a participa la așa-zisele dezbateri pe care tot el le-a inițiat și la care a invitat-o pe actuala șefă a statului, Maia Sandu. Președinta nu a dat curs invitației, dar nici Andrei Năstase nu a reușit să-și susțină declarațiile întrucât a fost huiduit de câțiva activiști. Potrivit politicianului, aceștia au fost trimiși de către actuala guvernare, transmite IPN.

„Astăzi am venit la Președinție după cele trei vizite, în care am adus proiecte de legi bune pentru țară, am adus proiecte privind alocațiile pentru copii... Am adus inițiative cu privire la modificarea articolului 47 din Constituție, astfel încât veniturile din Republica Moldova, salariile și pensiile, să nu fie mai mici decât coșul minim de consum al fiecărui moldovean, să fie mai mici decât minimul de existență... Am adus proiecte care să combată sărăcia, corupția.. Am venit cu mai multe proiecte, care au fost ignorate de către actuala președintă”, a menționat Andrei Năstase. Politicianul a mai spus că a venit la Președinție să ceară reducerea numărului de deputați până la 71, așa cum își doresc cei peste 400 de mii de oameni care au semnat în acest sens. Totodată, a venit să ceară, în contextul Zilei Independenței, ca veteranilor de război să le fie alocat un salariu de deputat etc.

Anterior, când Andrei Năstase a invitat-o pe președinta Maia Sandu la dezbateri, șeful cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a precizat că regulile de organizare a dezbaterilor sunt decise de către Comisia Electorală Centrală, nu de Președinție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.