Andrei Donică: Dorim să ajungem la CEDO ca să apărăm cetățenii cu venituri mici

Statul trebuie să asigure fiecărui cetățean un trai decent, iar noi vom obține la CEDO respectarea acestui drept. O spune președintele Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”, Andrei Donică, potrivit căruia entitatea sa politică va depune la CEDO dosarele tuturor vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități, care au venituri mai mici de minimul de existență, iar statul nu le asigură o viață decentă, notează IPN

În timpul
dezbaterii electorale organizate de IPN, Andrei Donică a menționat că, odată ajunsă în Parlament, mișcarea social-politică va pactiza cu toate formațiunile care-și propun drept obiectiv majorarea pensiilor și salariilor, astfel încât să fie îmbunătățită calitatea vieții oamenilor.

„Noi vom conlucra cu toți cei care își doresc să stopeze genocidul. Noi nu ne clasificăm ca partid de dreapta, de stânga sau de centru. Noi avem un scop comun pentru toți, să stopăm genocidul, indiferent de opțiunea politică a cetățenilor. Este foarte bine că astăzi suntem un stat independent și suveran și avem șanse reale să ne dezvoltăm, dar nu să fim partea a unui alt stat în calitate de nișa a treia sau a patra”, a spus Andrei Donică, candidat la funcția de deputat pe lista Mișcării Profesioniștilor
„Speranța-Надежда”.

În calitatea sa de primar al localității Condrița, din cadrul municipiului Chișinău, Donică a criticat reforma administrativ-teritorială, intens promovată de mai multe formațiuni din Republica Moldova. Reformă care, potrivit lui, presupune excluderea administrațiilor publice de nivelul al doilea și comasarea primăriilor existente.

„După ce va avea loc o astfel de reformă, satele mici vor fi depopulate masiv. Dacă vorbim, de exemplu, de Condrița, care se propune să treacă la Strășeni, va fi un sigur primar și un consiliu local de 27 de consilieri. Când se va pune la vot vreun proiect de infrastructură, vor obține majoritatea doar pentru satele cu mulți locuitori, astfel satele mici într-un an, doi vor fi depopulate, fiindcă infrastructură nu va fi”, a spus Donică.

Andrei Donică spune că, indiferent dacă va accede sau nu în Palament, va lupta pentru majorarea veniturilor cetățenilor. Potrivit concurentului electoral, statul poate fi obligat de instanțele internaționale să le asigure cetățenilor un trai decent.

„Intenționăm să ajungem la CEDO cu 150 de mii de cereri pentru a garanta prevederea Constituției din articolul 47 și anume, un trai decent pentru pensionari, invalizi și copii. Cei care au pensii mai mici de 4185 de lei și copiii care nu primesc îndemnizații, vă rog, să vă adresați la noi. Indiferent dacă ajungem sau nu în Parlament, noi ne vom ocupa de acest aspect”, a spus Andrei Donică.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Mișcarea Profesioniștilor
„Speranța-Надежда” va fi pe buletinul de vot cu numărul 7.

La ultima dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” au mai participat reprezentantul Partidului Democrat din Moldova și reprezentantul Partidului Unității Naționale.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.