Anatolie Prohnițchi – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Anatolie Prohnițchi candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Verde Ecologist, pe care îl conduce.

S-a născut pe 7 martie 1957 în satul Sadaclia din raionul Basarabeasca. Este căsătorit și are un copil.

În perioada anilor 1975-1979 a făcut Școala militară din Sankt-Petersburg, iar între anii 1979-1984 a făcut serviciul militar în funcții de ofițer localitatea Iavas, Mordovia. În anul 1987 a absolvit Academia Militară din Mosova. Din 1987 și timp de un an a făcut serviciul militar în funcții de ofițer în orașul Kutaisi, iar până în 1992 – în orașul Habarovsk.

Între anii 1992-2002 a exercitat serviciul în trupele de carabinieri, în calitate de comandant adjunct de brigadă, comandant de brigadă și colonel în rezervă.

Din 2008 și până în prezent este membru al Partidului Verde Ecologist, fiind ales în calitate de președinte al formațiunii în 2012. Partidul a participat în alte alegeri, inclusiv parlamentare, însă nu a reușit să treacă pragul electoral.

Anatolie Prohnițchi este pensionar, iar pe parcursul anului trecut a ridicat de la Casa Națională de Asigurări Sociale pensii în mărime de 134 817 lei. Și soția sa a ridicat pensii în mărime de 61 560 de lei, dar și salarii de la IMSP Asociația Medicală Teritorială Buiucani în valoare totală de 147 468 de lei.

Candidatul declară un teren agricol moștenit în 2007, care ar valora aproape 37 de mii de lei. Mai deține 50% cotă parte de dintr-un apartament cu o suprafață de 65 de metri pătrați. În 1989 a primit prin donație o casă de locuit cu o suprafață de 59 de metri pătrați. La fel, în 2006 a moștenit o casă de locuit de 85 de metri pătrați. În declarație mai sunt indicate două conturi bancare pe care sunt 16 500 de lei.

În cadrul lansării în campania electorală, Anatolie Prohnițchi a declarat că Partidul Verde ecologist nu acceptă mai departe criza ecologică a municipiului Chișinău. PVE este un partid curat, cu principii corecte și care pledează pentru corectitudine și respectarea legislației. „Cu echipa noastră formată din ecologiști cu experiență, reprezentanți ai mediului academic, împreună cu orășenii și, desigur, cu asistența și suportul financiar al colegilor noștri din cele peste 300 de Primării Verzi Europene, vom face orașul Chișinău să respire liber”, a mai spus candidatul.

Conform tragerilor la sorți, Anatolie Prohnițchi de la Partidul Verde Ecologist urmează să fie cu numărul 19 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.