Anatolie Postolachi este candidatul PLDM pentru Hâncești

Candidatul PLDM la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, este Anatolie Postolachi. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi la ședința Biroului Permanent Central al formațiunii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al partidului se spune că Anatolie Postolachi este născut în satul Buțeni, Hâncești, are 47 de ani și este jurist de profesie. A fost primar al satului Buțeni în perioada anilor 1999-2007, vicepreședinte al raionului Hâncești între anii 2007-2009, șef al Organizației Teritoriale Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu în perioada 2009-2013.

PLDM nu anunță când Anatolie Postolachi va depune actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă, însă vineri, 24 ianuarie, este ultima zi când doritorii de a candida pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în susținerea candidaților.

Astăzi Partidul Acțiune și Solidaritate a depus dosarul pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului formațiunii, Olesea Stamate. Ieri, 22 ianuarie, și-a anunțat intenția de a candida liderul PL, Dorin Chirtoacă, din partea Blocului Electoral Unirea.

Până acum, și-au anunțat candidații pentru alegerile de la Hâncești șase formațiuni politice. Este vorba despre Vitalie Balinschi, candidatul Partidului Politic Şor; Ștefan Gaţcan, reprezentantul Partidului Socialiștilor; Ion Mereuță din partea Partidului Democrat; Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale. Mihai Druță a fost propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, dar încă nu a fost desemnat oficial în calitate de candidat.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.