Amendă de aproape 27 de mii de lei pentru pescuit ilegal

Doi cetăţeni moldoveni au fost prinşi pescuind în râul Prut, utilizând curent electric. Angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza au descoperit 72 kg de peşte, specia Somn. Peştele a fost confiscat şi transmis Serviciului Piscicol Cahul. Unul din cei doi tineri au reuşit să fugă şi acum este căutat de forţele de ordine, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, luni seara, 21 iulie, poliţiştii de frontieră au observat pe râul Prut o barcă de lemn în care se aflau doi bărbaţi. Inspectorii de frontieră au somat persoanele să revină la mal, însă fără rezultat. După un foc de avertisment, una din persoane s-a conformat solicitării poliţiei, iar alta a reuşit să fugă.

Tânărul reţinut are 25 de ani şi este locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul. În barcă au fost găsite un dispozitiv conectat la curent electric, un acumulator şi 123 de peşti, specia Somn. Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoana reţinută a fost amendată cu 20 de unităţi convenţionale (400 de lei), iar angajaţii Serviciului Piscicol Cahul i-au stabilit o amendă de 26,7 mii lei.

În ultimele 7 zile, poliţiştii de frontieră din Sectorul Brânza au reţinut încă un moldovean care utiliza dispozitive electrice pentru a prinde peşte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.