Alexandru Jizdan: Problema demiterii Guvernului este mult mai simplă decât instaurarea altuia

Partidul Democrat din Moldova nu va susține demiterea Guvernului condus de Ion Chicu atâta, inclusiv din motiv că opoziția parlamentară nu are întocmit un plan privind următoarele acțiuni. Opinia aparține deputatului și secretarului general al Partidului Democrat din Moldova Alexandru Jizdan și a fost făcută în cadrul dezbaterilor publice „Alegeri parlamentare anticipate și/sau schimbarea Guvernului: probabilitate, riscuri, beneficii”, organizate de Agenția de presă IPN.

„Întrebarea mea este ce avem noi în loc? Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem în fiecare zi. Dacă dvs. într-o zi ne explicați care este planul deplin, nu doar demisia Guvernului Chicu? Ce facem noi mai departe cu țara asta? Fiindcă noi ne jucăm de-a politica aici, în centrul Chișinăului, o sută de deputați în Parlament, iar lumea în republică ne întreabă ce faceți voi cu țara?”, a declarat Alexandru Jizdan.

În opinia deputatului PDM, contradicțiile dintre partidele de dreapta sunt prea mari, iar discuțiile despre eventuale soluții cu formațiunea din care face parte sunt purtate doar pe rețele de socializare.

„Problema demiterii este una mult mai simplă decât instaurarea altui Guvern. Pe noi foarte mult ne deranjează antagonismul care există pe dreapta. Discutați cu noi doar prin rețele de socializare. Nimeni din liderii politici nu au venit la Tighina 32(sediul PDM) să vorbim. Vorbim doar pe rețelele de socializare. Dvs. probabil vă supraapreciați capacitățile, haideți să revenim cu toții la start”.

Pentru evitarea unei crize politice, Alexandru Jizdan spune că Guvernul actual va rămâne în funcție, chiar dacă la nivel de activitate au fost înregistrate anumite greșeli.

Dezbaterile „Alegeri parlamentare anticipate și/sau schimbarea Guvernului: probabilitate, riscuri, beneficii” sunt ediția a 134-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.