Alexandr Kalinin a depus repetat actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Candidatul independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Alexandr Kalinin, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii acestuia la funcția de președinte al Republicii Moldova. CEC urmează în termen de 3 zile să verifice corectitudinea actelor depuse și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupul de inițiativă, transmite IPN.

Alexandr Kalinin depune actele repetat, după ce joi, 3 septembrie, CEC a respins prima cerere pe motiv că procedura de desemnare a sa la funcția de președinte și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

În aceeași zi, din același motiv, CEC a respins și cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului independent la prezidențiale Ion Costaș. Solicitat de IPN, Ion Costaș a relatat că nu va renunța și cel mai probabil luni va depune repetat cererea pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.