Alegători intimidați de persoane care nu au nicio atribuție cu procesul electoral

Mai multe persoane au sesizat poliția, spunând că, în timp ce stau în rând pentru a-și exercita dreptul la vot, sunt intimidați de reprezentanți civici sau alte persoane care nu au nicio atribuție cu procesul electoral, dar care stau în preajma secțiilor de votare, transmite IPN.

Potrivit lui Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii examinează și 9 cazuri de agitație electorală, 5 cazuri de blocare a traseelor, ultimele trei având loc în localitatea Varnița, Anenii Noi, unde sunt deschise patru secții de votare pentru alegătorii transnistreni. Poliția a fixat și 44 de sesizări privind transportarea organizată alegătorilor, patru cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.

Marin Maxian a mai spus că zvonurile precum că la Briceni, medicii s-ar afla la serviciu și eliberează certificate medicale pentru votarea la locul aflării nu s-au confirmat. Ajunși pentru verificări la fața locului, polițiștii au constat că instituțiile medicale erau închise.

Până la orele 15.30, poliția a înregistrat 105 sesizări privind încălcări ce vizează  aspecte electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.