Administraţia de la Tiraspol spune de ce menţine cursul rublei locale

Administraţia de la Tiraspol recunoaşte că utilizează mecanisme de menţinere a cursului rublei în regiune şi spune că o face deoarece nu-şi doreşte o înrăutăţire bruscă a situaţiei cetăţenilor. Dimitrii Boltruşco, adjunct în aşa zisul minister al economiei, a spus că o devalorizare bruscă a rublei transnistrene ar crea panică printre oameni, iar aceştia vor începe a cumpăra valută ca să-şi păstreze economiile, însă autoritatea bancară din regiune nu deţine atât de multă valută, transmite IPN cu referire la postul public de televiziune de la Tiraspol.

Dimitrii Boltruşco a adăugat că dacă rubla nu va fi menţinută, atunci oamenii vor sărăci de câteva ori într-o perioadă de timp foarte scurtă, iar ţinând cont de aptul că Tiraspolul importă foarte mult, inclusiv produse de primă necesitate, atunci preţurile vor creşte foarte mult. Acesta recunoaşte că exportatorii ar avea de câştigat dacă rubla s-ar devaloriza, însă efectul general asupra economiei ar fi negativ.

Administraţia de la Tiraspol aplică limitarea importurilor şi menţinerea cursului rublei faţă de valută pentru a nu permite înrăutăţirea situaţiei economice în regiune. Dimitrii Boltruşco a subliniat că aceasta va permite menţinerea rublei pe termen mediu sau chiar lung.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.