Acuzații la adresa avocatului Vitalie Țaulean

Cetățeana Maria Olar îl acuză pe avocatul Vitalie Țaulean, care a reprezentat-o în două dosare, că nu și-ar fi onorat obligațiunile. Potrivit ei, deși a încheiat cu apărătorul contracte, acesta i-a eliberat și bon de plată, iar într-un moment dat nu se mai prezenta în instanță. Maria Olar mai spune că Vitalie Țaulean a procedat similar și în alte cazuri în care l-a recomandat ca avocat, având încredere în el.

Într-o conferință de presă la IPN, Maria Olar a declarat că a apelat la avocat în aprilie 2016.  Prima instanță a condamnat-o la un an și șase luni de detenție. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău. Femeia spune că în tot acest timp a stat după gratii. Deși din 2014, este la evidența medicului-oncolog, avocatul a evitat să ia actele confirmative din spital pentru a le prezenta în instanță. Chiar dacă instanța de apel i-a dictat o pedeapsă cu suspendare, femeia a hotărât să meargă la Curtea Supremă de Justiție, întrucât pleda nevinovat, dar, spune ea, tot din cauza avocatului au fost încălcate termenele de recurs.

Potrivit femeii, Vitalie Țaulean i-a promis că îi va face dreptate, lucru care nu s-a întâmplat. Ea a mai spus că s-a plâns pe inacțiunile apărării la Uniunea Avocaților, Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și la Procuratura Anticorupție, dar fără rezultat. Cu refuz s-a  ales și la propunerea pe care i-a făcut-o avocatului să vină în conferință de presă pentru a-și expune poziția.

Svetlana Gorobeț, a altă persoană care are ce-i reproșa lui Vitalie Țaulean, spune că, în mai 2018, nepotul său a încheiat un contract cu avocatul, ca să-l reprezinte în instanță, unde acesta s-a prezentat însă o singură dată, și nici măcar nu în ședință de judecată, ci doar în fața judecătorului când i-a prezentat mandatul. După care, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon timp de 11 luni, decât de câteva ori când a invocat motive de boală. Femeia a spus că a solicitat să le fie întoarse actele, dar și banii, lucru care nu s-a întâmplat.

Femeile au făcut apel către alți clienți păgubiți de avocat să facă publice aceste cazuri.

  • maria olar despre activitatea lui avocatului taulean.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.