A murit femeia din Căușeni, care în septembrie și-a omorât copilul de 5 ani

Femeia din Căușeni, care la mijlocul lunii septembrie și-a omorât băiatul de 5 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă, a murit subit în instituția medicală în care urma să treacă expertiza psihiatrică.

Contactată de IPN, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că, după moartea copilului, a fost pornită o urmărire penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de omor intenționat și au fost dispuse expertizele necesare. 

„Pe parcursul efectuării urmăririi penale, în scopul constatării dacă învinuita a acționat cu discernământ, a apărut necesitatea dispunerii expertizei psihiatrice în privința acesteia. În acest scop, femeia a fost direcționată în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chișinău. La data de 15 octombrie învinuita a decedat subit în incinta instituției medicale”, a menționat Violina Moraru.

Potrivit medicului legist, semne de moarte violentă nu au fost depistate. Cauzele decesului se examinează în cadrul unui proces penal.

Pe 16 septembrie, într-o localitate din raionul Căușeni, polițiștii au depistat corpul neînsuflețit al unui băiat de 5 ani. Mama copilului, în vârstă de 39 de ani, avea o plagă în regiunea gâtului. Ea a încercat să se sinucidă. S-a constatat că femeia suferea de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta lua tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. O fiică a femeii, după acest caz, a ajuns în grija rudelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE