A început testarea elevilor la examenele naționale de absolvire

Circa 29 de mii de elevi la ciclul gimnazial și aproape 19 mii de elevi la ciclul liceal sunt testați la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023, perioada 27 martie - 7 aprilie transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că testarea candidaților va determina gradul de pregătire pentru examenele naționale. Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen.

Testele și baremele aplicate vor fi publicate în fiecare zi de desfășurare a testării pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, la compartimentul Evaluări Naționale. Lucrările pentru exersare din acest an sunt deja publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi găsite accesând compartimentul Evaluări Naționale, subcompartimentul clasa 4/clasa 9/clasa 12, sesiunea 2023.

Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2022, pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, acestea fiind un suport substanțial în vederea pregătirii de examenele naționale de absolvire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.