A fost stabilit turul II al alegerilor locale

Pe 19 noiembrie, în 273 de localități din țară se va desfășura turul II al alegerilor locale generale, potrivit Comisiei Electorale Centrale. În aceste localități în primul tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie niciun candidat pentru funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare, transmite IPN.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în conformitate cu hotărârea CEC cu privire la condițiile speciale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Tot pe 19 noiembrie va avea loc votarea repetată în opt localități din țară. Mai exact, vor avea loc alegeri pentru primarul satului Cunicea și Consiliul sătesc Cunicea și pentru primarul comunei Nicolaevca și Consiliul comunal Nicolaevca din raionul Florești. Se va alege primarul satului Sămănanca și Consiliul sătesc Sămănanca, raionul Orhei.

Alegeri repetate vor fi pentru primarul satului Aluatu și Consiliul sătesc Aluatu și pentru primarul comunei Salcia și Consiliul comunal Salcia, raionul Taraclia. De asemenea, vor avea loc alegeri repetate pentru Consiliul sătesc Chioselia Rusă, pentru primarul satului Chirsova și Consiliul sătesc Chirsova și pentru Consiliul sătesc Cotovscoe din UTA Găgăuzia.  Comisia Electorală Centrală a constatat că în localitățile menționate la alegeri au participat mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale, motiv pentru care nu s-a putut valida scrutinul. Votarea repetată se va efectua în baza acelorași liste electorale și aceleași consilii și birouri electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.