A fost instituit Oficiul de protocol al observatorilor internaționali

Oficiul de protocol al observatorilor internaționali, responsabil de coordonarea activității misiunilor de observare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, a fost constituit de Comisia Electorală Centrală, în ședința de astăzi, 3 septembrie, transmite IPN.

Membrii Oficiului vor fi responsabili de organizarea întâlnirilor observatorilor, înregistrarea actelor de acreditare la CEC și eliberarea legitimațiilor de observator, precum și furnizarea materialelor și a informațiilor solicitate. Întru buna asigurare a activității observatorilor internaționali, urmează să fie organizate briefinguri, întruniri și deplasări în teritoriu pentru acumularea informațiilor privind derularea alegerilor.

Tot astăzi, CEC a acreditat în calitate de observatori internaționali 21 de persoane din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Perioada de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator se încheie cu 7 zile înainte de ziua alegerilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.