A fost creat Centrul de notificare și informare OMC în domeniul achizițiilor publice

Guvernul a aprobat crearea Centrului de notificare şi informare al Organizației Mondiale a Comerțului în domeniul achizițiilor publice. Centrul va fi responsabil de prezentarea datelor statistice. De asemenea, va acorda suportul metodologic entităților contractante pentru publicarea anunțurilor de achiziții, va informa autoritățile administrative centrale de resort şi agenţii economici despre eventualele modificări în legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, ajustări sau noi oportunităţi de accesare a pieţelor ţărilor membre, transmite IPN.

În obligația Centrului va fi și avizarea  modificărilor la actele normative care nu corespund Acordului privind achiziţiile publice OMC. Instituția responsabilă pentru asigurarea şi coordonarea acțiunilor ce  țin de activitatea Centrului va fi   Ministerul Finanţelor.

Acordul privind Achiziţiile Publice Guvernamentale al OMC asigură dreptul de participare a operatorilor economici rezidenţi la procedurile de achiziţie desfăşurate de ţările membre,  țara având dreptul să prezinte propuneri și să participe la procesele de negocieri ale ofertelor statelor în curs de aderare la Acordul OMC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.