9 ani de închisoare pentru escrocherie cu porumb

Administratorul unei firme din Anenii Noi a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru escrocherie. Potrivit procurorilor, inculpatul a vândut 45,2 tone de porumb fără a-l plăti pe furnizor, transmite IPN.

În cursul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că, în decembrie 2011, inculpatul a încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care urma să achiziţioneze de la o întreprindere 1000 de tone de grâu şi 1000 de tone de porumb. Prin înşelăciune şi abuz de încredere, acesta a primit de la vânzător 45,2 tone de porumb, în sumă de 115 mii lei, transportând ulterior marfa într-o localitate din raionul Criuleni. Acolo, inculpatul a vândut marfa la preţ redus, iar banii obţinuţi şi i-a însuşit.

Recent, inculpatul a fost recunoscut vinovat de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi condamnat la 9 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii vizând administrarea bunurilor pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei de 121 mii lei.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.