6 secții de votare din străinătate și-au încheiat activitatea înainte de termenul legal

Șase secții de votare din străinătate și-au încheiat activitatea cu mult înainte de termenul legal din cauza epuizării buletinelor de vot. Este vorba despre două secții din Germania (nr. 1/349 Frankfurt, nr. 1/348 Berlin), alte două din Marea Britanie (nr. 1/393 și nr. 1/394 Londra), o secție din Franța (nr. 1/344 or. Montreuil) și una din Italia (nr. 1/367  Bologna). Patru secții de votare dinafara țării au decis prelungirea programului. În Budapesta, Ungaria, a fost prelungit timpul de votare cu 30 de minute. Cu două ore s-a extins programul câte o secție de votare din Tel-Aviv, Israel, și Kassel, Germania, și Paris, Franța, transmite IPN.

Potrivit lui Vladimir Șarban, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, scrutinul de astăzi s-a desfășurat fără incidente majore și în condițiile unei transparențe totale. La 21.00 s-au închis toate secțiile din Republica Moldova, cu excepția unei secții de votare din Călărași, care a decis să prelungească termenul de votare cu o oră.

Pe parcursul zilei de astăzi au fost depuse mai multe sesizări. Privitor la acestea s-au făcut demersurile necesare la instituțiile statului care au obligația de a le examina. La unele din aceste sesizări solicitanții au primit răspunsuri.

Vicepreședintele CEC a mai spus că reprezentanții mass-media, pe parcursul zilei, au avut acces la toate informațiile în regim real despre procesul de votare și acces la angajații CEC pentru declarații. El mulțumit alegătorilor și celor care continuă să facă alegerea. A apreciat eforturile depuse de alegători, cetățeni ai Republicii Moldova, din țară și de peste hotare, cei din stânga Nistrului, în vederea realizării dreptului lor la vot. De asemenea, a adus adus aprecieri instituțiilor implicate în organizarea alegerilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.