390 de muncitori curăță zilnic spațiile publice din capitală

Aproape 390 de muncitori sunt implicați zilnic în salubrizarea manuală a municipiului Chișinău. Aceștia fac curățenie în spațiile publice, în curțile blocurilor locative, pe platformele pentru colectarea gunoiului, pe terenurile de joacă și pe cele sportive. Săptămâna trecută au fost efectuate 238 de rute de evacuare a deșeurilor.

Pentru evacuarea deșeurilor vegetale, sunt puse la dispoziție mijloace de transport din cadrul întreprinderilor municipale pentru servicii locative de sector. Numărul autospecialelor variază între 7 și 30, în funcție de cantitatea deșeurilor. În cazul volumului mare de frunziș pentru facilitarea lucrărilor de încărcare, muncitorii sunt ajutați de miniîncărcătoarele „Avant”, a comunicat șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, la ședința serviciilor municipale, transmite IPN.

Sunt efectuate lucrări de demolare a gheretelor, porților, gardurilor și dispozitivelor anti-parching improvizate/neautorizate pe terenurile publice, demontarea si evacuarea elementelor din metal uzate de pe terenurile de joacă pentru copii din curțile blocurilor locative.

Pe arterele capitalei, precum și pe străzile secundare și trotuare a fost realizată salubrizarea mecanizată, cu ajutorul utilajelor „Hako” și aspiratoarelor atașabile la tractoare. Aproape 20 de unități au fost folosite în lucrările cotidiene și doar 10 unități - în zilele de duminică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.