356 de mii de locuitori din regiunea transnistreană dețin cetățenia Moldovei

La mijlocul lunii septembrie, 364 986 de locuitori domiciliați în stânga Nistrului și municipiul Bender erau înscriși în Registrul de stat al populației. Dintre aceștia, 355 934 aveau cetățenia Republicii Moldova, transmite IPN.

Biroul politici de reintegrare precizează, cu trimitere la datele Agenției Servicii Publice, că în perioada 1 ianuarie-14 septembrie, de înlesniri la eliberarea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova au beneficiat 2 187 de locuitori din regiunea transnistreană și 354 – la eliberarea buletinului de identitate provizoriu.

În condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova (în baza consimțământului în scris și în temeiul documentelor de stare civilă ce atestă nașterea pe teritoriul țării), în perioada 19 aprilie 2018-14 septembrie 2023 au fost recunoscuți cetăţeni ai Republicii Moldova 34 090 de persoane. Dintre aceștia, 23 465 (circa 69%) sunt locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender ce au obținut deja acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.