24 de ani de la constituirea Armatei Naţionale

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a felicitat militarii cu ocazia aniversării a 24-a de la constituirea Armatei Naţionale şi a spus că instituţia militară naţională a demonstrat în cele peste două decenii de existenţă că este o forţă capabilă să îndeplinească misiunile ce-i revin şi să fie garantul democraţiei constituţionale, transmite IPN.

Şeful executivului a adresat un mesaj de felicitare în care menţionează că Armata Naţională traversează o perioadă de reformare, astfel încât să devină o armată modernă, de tip european, capabilă să fie inter-operabilă cu celelalte armate ale lumii. Pentru realizarea acestui obiectiv, Guvernul Republicii Moldova contează pe calităţile militarilor moldoveni - profesionişti şi adevăraţi patrioţi.

Şi ministrul apărării, Anatol Şalaru, i-a felicitat pe ofiţerii, subofiţerii şi funcţionarii publici cu ocazia evenimentului, menţionând contribuţia acestora la crearea unei instituţii sigure şi funcţionale. „În pofida tuturor obstacolelor, dumneavoastră reuşiţi să aduceţi onoare Patriei, prin acţiuni concrete, demne de respectul societăţii. Pentru misiunile pe care le îndepliniţi, atât în ţară, cît şi peste hotare, pentru devotamentul şi bunăvoinţa de care daţi dovadă în activitatea de zi cu zi, vă aduc toată recunoştinţa mea”, a spus Anatol Şalaru.

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a declarat că în cele peste două decenii, militarii moldoveni au participat la numeroase exerciţii multinaţionale şi operaţiuni de menţinere a păcii, promovând, astfel buna imagine a Republicii Moldova peste hotare. „Anul acesta, la fel, am fost prezenţi în teatrele de operaţii, dar şi la aplicaţii internaţionale în România, Ucraina şi Germania. De asemenea, am reuşit să planificăm şi să desfăşurăm la noi în ţară exerciţiul multinaţional „Efort Comun” cu participarea partenerilor noştri din SUA, România, Georgia şi Polonia”, a specificat generalul de brigadă Igor Gorgan.

Cu prilejul aniversării Armatei Naţionale, conducerea ţării a depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.