11 persoane, printre care un campion sportiv, sunt suspectate de trafic de droguri

11 persoane, printre care şi un campion la lupte marţiale, sunt suspectate că ar face parte dintr-o grupare criminală implicată în comercializarea substanţelor narcotice şi psihotrope pe teritoriul capitalei. De asemenea, se presupune că drogurile, aduse prin contrabandă din Belgia, erau transportate şi în Federaţia Rusă, transmite IPN.

Şeful serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat, la o conferinţă de presă, că din grupare fac parte 11 persoane cu vârstele cuprinse între 25 şi 35 de ani, originari din Anenii Noi şi din suburbiile municipiul Chişinău, dar şi un cetăţean rus. Liderul grupării este campion la lupte marţiale şi are 33 ani. Operaţiunile de localizare şi reţinere a indivizilor au avut loc în capitală.

În cadrul percheziţiilor corporale şi la domiciliile lor au fost depistate substanţe narcotice sintetice şi vegetale, care au fost confiscate de poliţie. Este vorba de circa 500 de grame de amfetamină, 5 mii de doze pregătite pentru vânzări, 1,5 kg de marijuana, 1 kg de haşiş precum şi un pistol şi muniţii păstrate ilegal.

Suspecţii sunt cercetaţi penal în stare de arest şi riscă închisoare de la 7 ani la 15 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.