Tinerii de la Universitatea Tehnică se întrec la creativitate şi originalitate

 

35 de tineri de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) se întrec la creativitate şi originalitate. Aceştia participă la un concurs care este la a V-a ediţie a etapei locale a competiţiei inginereşti pentru studenţi „European BEST Engineering Competition” (EBEC), organizat de către organizaţia studenţească de nivel european, BEST Chişinău. Concursul se desfăşoară în perioada 22-24 martie şi este susţinut de către un şir de companii în frunte cu Coca-Cola Hellenic Moldova.

Coordonatorul proiectului EBEC, Maxim Cebotari, a spus pentru IPN că prin intermediul acestei competiţii se încurajează gândirea, ingeniozitatea şi spiritul de echipă al tinerilor. Aceştia au posibilitatea să-şi pună în practică ideile originale, creativitatea, gândirea strategică, precum şi cunoştinţele dobândite la universitate.

Concursul constă în două probe, cea teoretică (Case Study) şi practică (Team Design). La Case Study echipele sunt puse în faţa unui studiu de caz şi au la dispoziţie câteva ore pentru a dezvolta o soluţie teoretică, care se va referi la o problemă din Chişinău. În final, echipele prezintă într-un mod cât mai original soluţia găsită. Proba practică constă în crearea unui dispozitiv care va îndeplini o funcţie oarecare. Mecansimul va fi realizat din materiale foarte simple ca, de exemplu sticle, pahare, lemne, dar nimic electronic. „Scopul este de a testa creativitatea participanţilor pe baza materialelor care se dau”, a menţionat Maxim Cebotari.

Vicepreşedintele BEST Chişinău, Anastasia Şerşun, a menţionat că învingătorii competiţiei locale vor pleca la etapa regională, care se va desfăşura în luna mai la Bucureşti, România. Iar ultima etapă este cea europeană care va avea loc în august, în Varşovia, Polonia.

Prorectorul UTM, Valentin Amariei, a apreciat înalt spiritul creativ şi de iniţiativă al membrilor BEST Chişinău, i-a calificat drept generatori de energie creatoare şi responsabilitate profesională în cadrul instituţiei de învăţământ.

La ediţiile precedente, tinerii au creat dispozitive pentru ambalarea bomboanelor, citirea viselor, producerea diferitor băuturi etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.