logo

Ziua uşilor deschise la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie


https://www.ipn.md/ro/ziua-usilor-deschise-la-universitatea-de-stat-de-medicina-si-farmacie-7967_1019766.html

Doritorii de a învăţa la medicină pot afla răspunsuri la întrebările pe care le au chiar de la conducerea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Sâmbătă, 25 aprilie, universitatea şi-a deschis uşile pentru doritorii de a cunoaşte mai multe despre studii şi despre condiţiile de admitere în această insituţie, transmite IPN.

Rectorul universităţii, Ion Ababii, a comunicat că evenimentul este organizat pentru absolvenţii de licee şi colegii, doritori de a se înscrie la universitate, dar şi pentru părinţii acestora.

La „Nicolae Testemiţanu” se predă în 4 limbi: română, rusă, engleză şi franceză, iar programul de studii este de  6 ani la medicină generală şi la sănătate publică, iar la facultăţile farmacie şi stomatologie – câte 5 ani.

Toţi cei care vor veni sâmbătă la universitate vor vizita Centrul de Informare Infomedica al Bibliotecii Ştiinţifice Medicale. Ion Ababii a subliniat că una dintre cele mai aşteptate destinaţii este Muzeul de anatomie al omului, unde viitorii studenţi vor putea vedea exponate unice, care ulterior le vor servi drept suport în instruire.

Pentru anul de studii 2015-2016, planul de înmatriculare este de 695 de studenţi la buget şi contract. Cea mai scumpă taxă de studii este la stomatologie. În noul an de studii contractul ar putea să ajungă la  30 de mii de lei, dar nu s-a stabilit definitiv acest lucru.