logo

Ziua Națională a Vinului, un eveniment unic în lume, a ajuns la a XXIII-a ediție


https://www.ipn.md/ro/ziua-nationala-a-vinului-un-eveniment-unic-in-lume-7967_1107804.html

Tradițional, în primul weekend din luna octombrie, Piața Marii Adunări Naționale (PMAM) se transformă într-un „orășel al vinului”. În 2024 Ziua Națională a Vinului marchează cea de-a XXIII-a ediție și aduce un număr-record de producători vinicoli, 99 în total, transmite IPN.

Timp de două zile, 5 și 6 octombrie, cu genericul „Vinul nostru uimitor de bun” este serbată moștenirea culturală și vinicolă a Moldovei. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste o gamă variată de vinuri. Pentru a încuraja un consum responsabil, organizatorii au introdus Carnetul Degustătorului, un instrument prin care participanții pot degusta 11 vinuri din oferta producătorilor autohtoni.

Printre atracțiile principale se numără Școala Vinului, unde participanții pot învăța arta degustării, pot explora vinurile autohtone și se pot bucura de tururi vinicole organizate de cele mai renumite crame ale țării. De asemenea, carnetul oferă un pahar ecologic și o reducere de 20% la articolele promoționale „Wine of Moldova”. Despre cum puteți achiziționa Carnetul Degustătorului și regulamentul lui de utilizare, vedeți mai multe detalii AICI!

Pe lângă degustările rafinate, festivalul va include și o serie de activități culturale, de la ateliere de olărit și dansuri populare, la concerte live, susținute de artiști de renume precum Surorile Osoianu, Zdob și Zdub și alți interpreți renumiți.

Agenda completă a evenimentului o puteți accesa pe Wine of Moldova AICI!

Imaginile cu Agenda

„Acest eveniment nu doar că pune în valoare vinurile locale, dar și promovează un consum moderat și responsabil de vin, devenind astfel o sărbătoare a tradiției și modernității, toate sub semnul mândriei naționale” susțin organizatorii evenimentuliu.

Ziua Națională a Vinului este sărbătorită în Republica Moldova din anul 2002. Evenimentul tinde să fie o sărbătoare internațională, care să promoveze vinul moldovenesc peste hotare. Astfel în zilele de 12 și 13 octombrie, la București se va desfășura cea de-a patra ediție a Zilei Vinului Moldovei.