logo

Zinaida Greceanîi: Guvernarea care trebuie să transmită puterea nu are dreptul să adopte hotărâri


https://www.ipn.md/ro/zinaida-greceanii-guvernarea-care-trebuie-sa-transmita-puterea-nu-7965_1066130.html

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că guvernarea, care trebuie să transmită puterea, nu mai are dreptul să adopte hotărâri. Potrivit ei, noua guvernare este cea care trebuie să se expună pe marginea subiectelor importante. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ediții speciale la NTV Moldova, transmite IPN.

Decizia de a transmite Statelor Unite ale Americii teritoriul fostului Stadion Republican, spune Zinaida Greceanîi, este un fel de avans al fostei guvernări cu mesajul ca SUA să o susțină. „Acesta nu trebuie să fie un motiv de negociere. Oare cu țara se negociază?”, se întreabă președinta PSRM.

Șefa legislativului a menționat că guvernarea de până acum nu vrea să transmită puterea deși se observă o intensificare a susținerii pentru noua majoritate parlamentară și pentru noul Guvern, atât în țară, cât și peste hotare. „Se pare că este nevoie de presiunea populației. Dacă nu doresc să transmită puterea în mod pașnic, conform Constituției, populația poate să exercite o presiune asupra puterii pentru a avea loc transmiterea pașnică a puterii”, spune politiciana.

În opinia sa, forța poporului este mare și cei care încă se țin de putere pe toate căile trebuie să cedeze anume în fața voinței poporului.