logo

Zilele Chișinăului la Barcelona


https://www.ipn.md/ro/zilele-chisinaului-la-barcelona-7967_1097558.html

Cultura și tradițiile moldovenești vor fi promovate în cadrul „Zilelor Chișinăuluiˮ organizate la Barcelona. Evenimentul va avea loc în data de 9 iulie, în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris, transmite IPN.

În orașul spaniol se va desfășura un concert cu participarea artiștilor și colectivelor muzicale din Republica Moldova, dar și ansamblurilor de muzică și dans din țara gazdă. Invitații speciali sunt Formația Zdob și Zdub și Orchestra Fraților Advahov.

Cultura Spaniei va fi reprezentată de ansamblul de dans Esbart Dansaire de Rubi, care a fost fondat în 1923 și își sărbătorește în acest an centenarul.

De asemenea, printre artiștii care vor evolua în cadrul „Zilelor Chișinăului la Barcelona” se numără: Angela Mocanu, Daniel Gram, Folcloric Band, Dj Sergiu Bulgar și Grup de Foc de Nou Barris.

„Zilele Chișinăului la Barcelona”, reprezintă o oportunitate extraordinară de a ne promova cultura într-o capitală europeană, atât de importantă ca Barcelona, precizează Primăria municipiului Chișinău într-un comunicat de presă.

Startul evenimentului va fi dat la ora 18.00, iar pe lângă participarea la concert, vizitatorii vor putea gusta din bucatele tradiționale moldovenești.