logo

Zielele Diasporei vor fi organizate la sfârşit de august


https://www.ipn.md/ro/zielele-diasporei-vor-fi-organizate-la-sfarsit-de-august-7967_1028892.html

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) va organiza la sfârşitul lunii august Zilele Diasporei. În cadrul acestora, se va desfăşura ediţia a VII-a a Congresul Diasporei, ediţia a II-a a Forumului de Afaceri al Diasporei şi ediţia a IV-a a programului DOR pentru copiii din diasporă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al BRD, primul din şirul de evenimente dedicate diasporei este Congresul Diasporei, organizat pe 19-20 august. La Congres vor participa peste 150 de delegaţi – cetăţeni ai Republicii Moldova din diasporă.

În perioada 20-28 august, va fi organizat programul DOR – Diaspora. Origini. Reveniri – pentru copiii cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi peste hotare, care revin la baştină pentru a cunoaşte mai multe despre ţara lor de origine. În cadrul programului vor participa 100 de copii din 13 ţări.

Pe 21 august, va avea loc a doua ediţie a Forumului de Afaceri al Diasporei/ Diaspora Business Forum. La eveniment vor participa, în total, peste 150 de oameni de afaceri şi manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova, oficiali guvernamentali, factori de decizie şi reprezentanţi ai mediului privat din ţară.

Toate aceste activităţi sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociaţiilor diasporei şi ale societăţii civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.