logo

Zeci de automobile au rămas blocate în nămeţi


https://www.ipn.md/ro/zeci-de-automobile-au-ramas-blocate-in-nameti-7967_1017516.html

Zeci de automobile au rămas blocate în nămeţi pe drumurile din ţară în urma viscolului de luni, 29 decembrie. Pe parcursul nopţii, salvatorii au reuşit să deblocheze peste 170 de autoturisme, iar peste 200 de oameni au fost evacuaţi din maşinile blocate, transmite IPN.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunţă că cea mai dificilă situaţie a fost pe traseele locale din raioanele Ştefan Vodă, Taraclia, Leova şi Cahul. Pe traseul Comrat – Vişneovca, din unităţile de transport blocate au fost evacuaţi 32 de oameni. Pe porţiunea de drum Chişinău – Cimişlia – Vulcăneşti – Giurgiuleşti, salvatorii au deblocat 54 de autoturisme în care se aflau 178 de persoane, inclusiv 18 copii.

Salvatorii efectuează lucrări de deblocare pe porţiunea de drum din apropierea localităţii Svetlîi, UTA Găgăuzia. Din informaţiile operative, aici mai urmează să fie deblocate 20 de autoturisme.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, 26 de localităţi din 11 raioane stau fără  curent electric.

Şoferii sunt îndemnaţi să evite deplasările lungi, iar dacă sunt nevoiţi să pornească la drum, e nevoie să se echipeze corespunzător. Şoferii trebuie să aibă în maşină o pungă cu nisip, lopată, pătură caldă, un termos cu ceai fierbinte, dar şi bateria telefonului încărcată. De asemenea, trebuie să-şi verifice periodic acumulatorul maşinii.