logo

„Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov vor reprezenta Moldova la „Eurovision”


https://www.ipn.md/ro/zdob-si-zdub-si-orchestra-fratilor-advahov-vor-reprezenta-moldova-la-eurovision-7967_1087494.html

Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „Eurovision Song Contest 2022”, care va avea loc perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia. Muzicienii moldoveni vor prezenta la Torino piesa „Trenulețul”, transmite IPN.

La cea de-a doua etapă a Selecției Naționale pentru „Eurovision 2022”, care a avut loc în format de audiții live, au participat 28 de interpreți și 29 de piese. Unul dintre participanți a prezentat la concurs două melodii.

Potrivit organizatorilor, etapa „Audieri LIVE”, în urma căreia piesa „Trenulețul” a devenit câștigătoare, exclude conceptul unui show, balet, decorații, efecte speciale sau backing vocals live.

Cea de-a 66-a ediție a Concursul Internațional „Eurovision Song Contest 2022” se va desfășura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia, după ce la ediția din anul trecut competiția a fost câștigată de trupa italiană „Maneskin”.

Republica Moldova participă la „Eurovision Song Contest” din anul 2005. În anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată la concurs de interpreta Natalia Gordienko, piesa „Sugar” clasându-se pe locul 13.