logo

Voluntarii vin în ajutorul copiilor supuşi violenţei


https://www.ipn.md/ro/voluntarii-vin-in-ajutorul-copiilor-supusi-violentei-7967_1004529.html

Circa 20 de liceeni din capitală au organizat un flash mob de sensibilizare a societăţii cu privire la aplicarea violenţei faţă de copii. Liceenii au jucat fotbal în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, motivând astfel agresorii să bată mingea, nu copilul.

Solicitată de IPN, preşedintele Comisiei pentru apărarea drepturilor copiilor, Alexandrina Graur, a menţionat că în ultimul timp se intensifică cazurile de violenţă asupra copiilor, iar societatea civilă trebuie să bată alarma.

„Este o problemă gravă şi nu putem trece cu vederea violenţa asupra copiilor. Cel mai grav este că acest comportament este considerat ceva normal, iar copiii cresc într-un mediu stresant şi nesănătos. Sloganul acţiunii noastre: „Nu bate copilul, bate mingea”  se referă la părinţii sau persoanele cu energie negativă, care canalizează această energie asupra copilului, prin violenţă”, a adăugat Alexandrina Graur.

Activista a mai menţionat că flash mob-ul vine să promoveze modul sănătos de viaţă, iar această metodă de manifestare este una interesantă şi nouă, deoarece nu în fiecare zi sunt tineri care joacă fotbal în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.