logo

Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu


https://www.ipn.md/ro/vladimir-andronachi-a-fost-eliberat-din-arest-la-domiciliu-7967_1098798.html

Ex-deputatul Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu sub „garanție personală”. Măsura a fost admisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la cererea a patru persoane garante, anunță Procuratura Anticorupție, citată de IPN.

Instanța a respins demersul acuzatorului de stat de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu în privința lui Vladimir Andronachi și, respectiv, a fost admisă cererea părții apărării privind înlocuirea măsurii preventive. Încheierea nu este susceptibilă de a fi atacată.

Vladimir Andronachi a fost reținut pe 2 noiembrie 2022 și este acuzat de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale. Procuratura Anticorupție precizează că în urma faptelor imputate învinuiților statul a fost prejudiciat cu mai bine de 26 de milioane de lei.

Pentru infracțiunile comise legea prevede de la 8 la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.