logo

Vlad Țurcanu va fi propus la funcția de prim-vicepreședinte PUN, declarație


https://www.ipn.md/ro/vlad-turcanu-va-fi-propus-la-functia-de-prim-7965_1070612.html

Fostul președinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, va fi propus la funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale. Liderul PUN, Octavian Ţîcu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că în viitorul apropiat va avea loc ședința Consiliului Național Republican al PUN, la care va fi discutată această propunere, transmite IPN.

Octavian Ţîcu și-a exprimat speranța că această colaborare, pe care o consideră una firească între oameni care au același ideal, va da naștere unei generații noi a reîntregirii. „Ne aflăm într-un moment istoric în care avem nevoie de coagularea personalităților și oamenilor politici care simt și gândesc românește și european. Acest prim pas, cu siguranță, va duce atât la consolidare, cât și la speranța pe care o vor avea cetățenii Republicii Moldova în legătură cu PUN”, a spus Octavian Ţîcu.

Partidul Unității Naționale se pregătește de alegerile parlamentare noi pe circumscripția din Hâncești și de alegerile prezidențiale din toamnă, iar calea pe care va merge formațiunea este „cooptarea personalităților emblematice, integre, cu caracter și care au demonstrat în diferite circumstanțe merite personale incontestabile în susținerea cauzei românești și europene”. „Fără trezirea conștiinței naționale nu vom putea realiza acest deziderat”, a declarat Octavian Ţîcu.

La rândul său, Vlad Țurcanu a spus că „în preajma unui an electoral deciziile care se impun sunt unele de principiu, nu foarte ușoare, dar extrem de importante pentru ceea ce ar urma să se întâmple în 2020”. Vlad Țurcanu spune că a luat decizia de a se alătura lui Octavian Ţîcu și Partidului Unității Naționale pentru ca „împreună să consolideze polul românesc, să dea o replică puternică Partidului Socialiștilor și după aceea să îi adune împreună pe toți cei care gândesc și își văd viitorul în acest teritoriu, într-o formulă modernă, europeană și românească”.

Vlad Țurcanu a anunțat, la începutul săptămânii curente, despre faptul că pleacă de la conducerea Partidului Popular Românesc și renunță la calitatea de membru. Decizia vine „ca urmare a diferențelor de viziune față de modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc politic în Republica Moldova”.