logo

Vlad Filat: Coaliţia de guvernare va veni cu o dare de seamă în faţa cetăţenilor


https://www.ipn.md/ro/vlad-filat-coalitia-de-guvernare-va-veni-cu-o-dare-7965_1013440.html

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va continua să susţină parcursul european al republicii după alegerile parlamentare din noiembrie anul curent, iar liderul PLDM, Vlad Filat, speră că partidele din coaliţie vor reuşi în perioada electorală să aibă un obiectiv comun de integrare europeană a ţării, şi nu de „cotonogire” reciprocă, notează IPN.

În studioul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova, liderul PLDM a spus că membrii coaliţiei vor veni în faţa cetăţenilor, după 25 septembrie, cu o dare de seamă a activităţilor pe perioada mandatului, totodată, vor fi prezentate şi angajamentele concrete pentru următorii 4 ani.

Întrebat despre posibile coaliţii după alegerile parlamentare, Vlad Filat, a spus că formaţiunea sa va crea coaliţii doar cu partidele care au capacităţi de implementare a obiectivelor de integrare europeană a ţării. Politicianul a recunoscut că în cadrul actualei coaliţii există divergenţe, fiind un fenomen firesc, dar care se soluţionează cu ajutorul dialogului.

Vlad Filat s-a referit şi la propunerea Radei Supreme de la Kiev de a închide toate punctele de trecere a frontierei cu regiunea transnistreană, afirmând că Ucraina este un stat independent şi suveran, care are dreptul să-şi sporească măsurile de securitate a frontierei în contextul crizei din regiune. Acesta a precizat, de asemenea, că demarcarea frontierei de stat dintre Republica Moldova şi Ucraina a fost stopată de autoproclamatele autorităţi de la Tiraspol, însă finalizarea procesului este importantă pentru a asigura securitatea sub aspectul administrării vamale etc.