logo

Vlad Filat a lăsat un mesaj de condoleanţe în cartea deschisă de ambasada britanică


https://www.ipn.md/ro/vlad-filat-a-lasat-un-mesaj-de-condoleante-in-cartea-deschisa-de-ambasada-britan-7967_1004648.html

Prim-ministrul desemnat,Vlad Filat, a lăsat un mesaj de condoleanţe în legătură cu decesul fostului premier britanic, Margaret Thatcher. Cartea de condoleanţe a fost deschisă de Ambasada Regatului Unit şi al Irlandei de Nord în Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

„În numele meu şi al cetăţenilor Republicii Moldova, exprim sincere condoleanţe familiei îndoliate, precum şi Guvernului britanic în legătură cu trecerea în nefiinţă a unui mare luptător pentru libertate şi democraţie, Baronesa Margaret Thatcher. Prin devotamentul şi dedicaţia sa în serviciul ţării, Margaret Thatcher va rămâne în memorie drept una dintre cele mai remarcabile şi definitorii figuri politice, nu doar în Marea Britanie, dar şi dincolo de hotarele ei. Exprim sentimentele noastre de solidaritate şi compasiune poporului britanic”, a notat Vlad Filat.

Fostul premier al Marii Britanii, Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de fier”, a murit pe 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani.