logo

Vlad Batrîncea: Conducerea ANRE trebuie să demisioneze


https://www.ipn.md/ro/vlad-batrincea-conducerea-anre-trebuie-sa-demisioneze-7965_1093208.html

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) trebuie să demisioneze, iar structura – lichidată. Instituția apără interesele guvernării și ale companiilor petroliere, și nicidecum ale cetățenilor. Declarații în acest sens au fost făcute de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, în cadrul unei acțiuni de protest împotriva creșterii prețurilor și tarifelor la serviciile locativ-comunale, desfășurată astăzi, transmite IPN.

Vlad Batrîncea a menționat că „oamenii nu sunt de vină că guvernarea nu poate oferi țării resurse energetice calitative”. Prin urmare, și Guvernul trebuie să demisioneze. „ANRE să-și acumuleze fondurile necesare nu din banii bugetari, ci din transferurile companiilor energetice. Or, aceste companii obțin venituri din buzunarele consumatorilor de servicii, adică a întregii populație”, a spus oficialul, citat într-un comunicat de presă al PSRM.

Organizatorii manifestației precizează că acțiunile de protest împotriva creșterii tarifelor și a politicii antipopulare a guvernării vor continua.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat miercuri seara majorarea tarifului pentru energia electrică. Consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita pentru energia electrică 4,77 lei/kWh, în comparație cu 3,15 lei/kWh în prezent.