logo

Vizita lui Rogozin în Moldova nu prevesteşte nimic bun, analişti


https://www.ipn.md/ro/vizita-lui-rogozin-in-moldova-nu-prevesteste-nimic-bun-analisti-7978_1028256.html

Vizita vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, la Chişinău, iar mai apoi la Tiraspol, nu este un semnal bun pentru Republica Moldova. De această părere sunt analiştii Oazu Nantoi şi Petru Bogatu, care şi-au exprimat opiniile în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Funcţia lui Rogozin la Moscova este de bufon al monarhului, care în afară de a-l distra pe stăpân poate să spună unele lucruri pe care ceilalţi curteni nu îndrăznesc să le spună. Faptul că el şi-a schimbat de această dată tonalitatea este un semnal periculos. Scopul lui este de a ne trage clapa. Ne paşte un pericol în privinţa următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, a declarat Bogatu.

Şi Oazu Nantoi consideră că vizita oficialului rus în Republica Moldova nu este una binevenită. „ Este o încercare a statului capturat de Plahotniuc să facă nişte punţi cu Rusia. Rusia nu tratează fostele republici sovietice ca pe nişte state suverane, ci ca pe nişte teritorii care provizoriu au scăpat de sub control. Să nu ne îmbătăm cu apă rece şi să-l aplaudăm pe Rogozin că chipurile au fost restabilite relaţiile cu Moscova. Scopul principal al vizitei lui Rogozin este de a soluţiona problema militarilor ruşi din Transnistria, care de fapt este o armată de ocupaţie”, a spus analistul.

Nantoi a mai spus că aşteaptă reacţiile partidelor politice, inclusiv acelea care se declară apărători ai statalităţii. „Unde sunt stataliştii noştri? Oare statalitatea poate fi garantată cu baioneta rusească în coaste?”, se întreabă analistul.