logo

Vinul moldovenesc, sărbătorit la București


https://www.ipn.md/ro/vinul-moldovenesc-sarbatorit-la-bucuresti-7967_1108025.html

Festivalul Vinului Moldovei a avut loc la București, România, pe 12 și13 octombrie. La eveniment au participat 53 de vinificatori din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la Centrul Cultural al Municipiului București.

Vinul Moldovei s-a transformat într-o veritabilă carte de vizită a Republicii Moldova. Oriunde ajungem în lume, țara noastră este recunoscută ca un producător de vinuri de excepție, un simbol al tradiției viticole și al efortului dedicat al producătorilor locali”, a declarat ministrul agriculturii și industriei alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

Participanții la eveniment au avut parte de degustări ghidate de experți, o zonă gastronomică, o serie de ateliere și conferințe, dar și de un concert în aer liber la care au evoluat artiști precum Theo Rose, Satoshi, Nicoleta Nucă și Damian Drăghici.

Cea de-a IV-a ediție a festivalului s-a desfășurat sub genericul: „Vinul nostru cucerește lumea” și a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova cu sprijinul Ukraine-Moldova American Enterprise Fun, în colaborare cu Primăria București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.