logo

Viitorul preşedinte trebuie să fie un susţinător al vectorului european de dezvoltare, premier


https://www.ipn.md/ro/viitorul-presedinte-trebuie-sa-fie-un-sustinator-al-vectorului-european-de-dezvo-7965_1029223.html

Premierul Pavel Filip spune că viitorul preşedinte al Republicii Moldova trebuie să fie un susţinător al vectorului european de dezvoltare. Într-un interviu acordat Agenţiei de presă IPN cu ocazia celor 25 de ani de Independenţă, oficialul a declarat că Moldova are nevoie de un preşedinte activ, serios, pro-european, care uneşte forţele reformatoare din societate şi care este pus pe construcţie, nu pe distrugere.

Viitorul preşedinte trebuie să fie un susţinător al vectorului european de dezvoltare, a subliniat premierul. Potrivit lui Pavel Filip, pentru a ne dezvolta, e nevoie de coerenţă, iar acest lucru înseamnă ca toate puterile în stat să se îndrepte în aceeaşi direcţie. „Această direcţie trebuie să fie Uniunea Europeană, nu am niciun dubiu în acest sens”, a declarat primul ministru.

În opinia sa, în pofida problemelor cu care se confruntă în acest moment, Uniunea Europeană rămâne un punct de atracţie pentru state ca Republica Moldova. Şi aceasta pentru simplul fapt că UE înseamnă libertate, siguranţă, prosperitate şi supremaţia legii, lucruri care sunt dorite aici, în Moldova.

„Vreau un preşedinte care să lucreze împreună cu Guvernul şi Parlamentul la accelerarea integrării europene, nu un preşedinte care să schimbe din nou direcţia ţării sau care să creeze haos, ocupându-se cu sabotarea Guvernului, cu chematul oamenilor în stradă sau cu fluturarea perspectivei alegerilor anticipate”, a declarat premierul.

La 25 de ani de Independenţă, marcată pe 27 august, Agenţia de presă IPN „s-a autosesizat” să adune un portret a ceea ce constituie astăzi Republica Moldova. Pentru aceasta a provocat mai multă lume, inclusiv oameni de stat, politicieni, businessmeni, activişti civici, artişti, dar şi persoane fără funcţii şi titluri, dar care au ce spune. Tabloul generic se numeşte: „Gânduri despre şi pentru Moldova”, iar materialele sunt publicate din 18 iulie.