logo

Victor Chironda este candidatul platformei DA pentru funcţia de primar al Chișinăului


https://www.ipn.md/ro/victor-chironda-este-candidatul-platformei-da-pentru-functia-de-7965_1097960.html

Victor Chironda este candidatul platformei „Demnitate și Adevărˮ pentru funcţia de primar al Chișinăului. Decizia a fost anunțată astăzi de liderul partidului, Dinu Plângău, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Liderul platformei DA, Dinu Plângău, a precizat că Victor Chironda, ex-viceprimar al Chișinăului, este expert recunoscut în domeniul dezvoltării urbane, cu experiență academică relevantă. „Împreună cu Victor Chironda, candidatul Platformei DA la Primăria capitalei, ne angajăm să desfășurăm o campanie constructivă, pozitivă și orientată spre soluții concrete. Vom avea doar promisiuni electorale argumentate, realiste și justificate. La fel, Chișinăul și suburbiile au nevoie de o viziune strategică pe termen lung, un plan de modernizare a capitalei. Anume acest aspect major ar putea să devină principala temă de campanieˮ, a spus liderul partidului.

Dinu Plângău a menționat că un angajament important al echipei legat de alegerile locale din capitală a fost crearea unei construcții politice și electorale mai largi în jurul platformei DA, atât pentru Consiliul municipal Chișinău, cât și pentru identificarea unui candidat cu șanse reale la funcția de primar general al capitalei. „Începând cu februarie 2023, am inițiat un proces de consultare cu mai multe partide extraparlamentare de orientare democratică și proeuropeană, cu reprezentanții societății civile, a comunității de experți pentru a identifica o alternativă credibilă. Ca un partid modern, suntem conștienți că trebuie să implicăm în politică și oameni din afara partidelor. Iar acest lucru a devenit posibil odată cu îmbunătățirea climatului moral în cadrul partidului nostru. Acum putem spune în mod public că această sarcină a fost în mare parte realizată. După mai multe discuții și consultări, suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat pentru funcția de primar general al capitaleiˮ, a spus Dinu Plângău.

Platforma DA va participa la alegerile locale sub brandul politic propriu, precum și va oferi o largă deschidere tuturor celor care vor să schimbe lucrurile la nivelul administrației publice locale. Scopul este ca după aceste alegeri locale platforma DA să devină polul de atracție pentru toate forțele pro-europene extraparlamentare, a adăugat liderul partidului.

Victor Chironda a afirmat ca dorește să reformeze Primăria și să demonstreze că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și plină de oportunități pentru afaceri, locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții acasă. „Am făcut studii de Masterat în domeniul urbanismului și planificării urbane în Europa. Am lucrat în companii comerciale, în societatea civilă, cât și în calitate de viceprimar al municipiului Chișinău. Am acumulat experiență și am demonstrat că știu și pot schimba lucrurile spre bineˮ, a comunicat candidatul platformei DA la Primăria Chișinău.