logo

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Chişinău


https://www.ipn.md/ro/victimele-accidentelor-rutiere-comemorate-la-chisinau-7967_1016652.html

Zeci de baloane albe şi negre au fost lansate astăzi, 18 noiembrie, în memoria victimelor accidentelor rutiere. Acţiunea a fost organizată de Inspectoratul Naţional de Patrulare, în parteneriat cu Automobil Club şi Uniunea Conducătorilor Auto, în Scuarul Catedralei Adormirii Maicii Domnului, transmite IPN.

Participanţii au aprins lumânări care au fost aşezate în formă de cifra 263 – care reprezintă numărul de persoane decedate în accidente anul acesta. „De la începutul acestui an, pe parcursul a 10 luni şi 17 zile, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 2 mii de accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa 263 de persoane, iar altele 2 818 au fost traumatizate”, a declarat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Principalele cauze ale accidentelor sunt conducerea automobilului în stare de ebrietate, excesul de viteză şi neacordarea priorităţii pietonilor. Marin Maxian a mai spus că accidentele trebuie prevenite, iar pentru aceasta poliţia îşi extinde itinerarul de patrulare. De asemenea, sunt desfăşurate un şir de acţiuni de prevenţie, în parteneriat cu societatea civilă şi cu implicarea copiilor.

După acţiunea de comemorare, la Catedrala Adormirii Maicii Domnului a avut loc o slujbă de pomenire a celor decedaţi în accidente rutiere.