logo

Veteranii războiului de la Nistru îndeamnă cetăţenii români să-l voteze pe Victor Ponta


https://www.ipn.md/ro/veteranii-razboiului-de-la-nistru-indeamna-cetatenii-romani-sa-l-voteze-pe-victo-7965_1016199.html

Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului de Independenţă îl susţine pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din România. Veteranii îi îndeamnă pe toţi cetăţenii români din Republica Moldova, dar şi din alte state, să-l voteze pe Victor Ponta care, potrivit lor, va fi un preşedinte al Unirii.

Victor Alexeev, locotenent-colonel, a remarcat, într-o conferinţă de presă la IPN, că apelul vine în contextul alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. „La binele făcut, basarabenii trebuie să răspundă cu bine. Victor Ponta a susţinut în Moldova proiecte fără precedent. Anume echipa lui Victor Ponta a făcut totul ca Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu UE”, a subliniat Victor Alexeev.

Colonelul Gheorghe Slutu a declarat că scopul veteranilor este de a le explica oamenilor cât de importante sunt alegerile din 2 noiembrie, iar dacă îşi vor da votul pentru Victor Ponta românii de pretutindeni vor avea o susţinere puternică la cârma României.

Locotenent-colonelul Mihai Tomacinschi e de părere că Victor Ponta este cel mai indicat om pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României deoarece nu va avea nevoie de mult timp pentru a se acomoda cu funcţia, pentru că, în calitatea sa de şef al Guvernului, cunoaşte toate realităţile din ţară.

Maiorul Andrei Calcea afirmă că Victor Ponta este un patriot şi, fiind şi un politician tânăr, are forţe să se impună. Veteranul este convins că Victor Ponta va avea grijă de văduvele de război, de mamele veteranilor şi de foştii deportaţi.

La alegerile din România vor concura 14 candidaţi. Potrivit veteranilor, actualul premier, Victor Ponta, este cotat cu cele mai mari şanse.