logo

Veronica Abramciuc nu poate fi exclusă din PSRM de către Consiliul Republican, secretar


https://www.ipn.md/ro/veronica-abramciuc-nu-poate-fi-exclusa-din-psrm-de-catre-7965_1005672.html

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor, potrivit statutului în vigoare, nu o poate exclude pe Veronica Abramciuc, preşedinte de onoare al PSRM, din rândurile partidului. Declaraţia a fost făcută de către secretarul executiv, Valentin Crîlov, marţi, 4 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

„Dacă colegii mei o vor exclude din rândurile partidului pe Veronica Abramciuc, atunci ei vor încălca legislaţia în vigoare. Noi vom ataca în instanţele de judecată o asemenea decizie. În Consiliul nostru predomină însă poziţia preşedintelui partidului, astfel că totul e posibil”, a spus Crîlov. 

De asemenea, Crîlov crede că la şedinţa Consiliul Republican va fi pusă în discuţie şi eliberarea  persoanei sale din funcţia de secretar executiv al PSRM.

Scindarea în Partidul Socialiştilor, între veteranii şi membrii mai noi ai formaţiunii,  s-a produs la 29 mai, la şedinţa Consiliului Republican, când a fost declarată crearea unei platforme ideologice distincte în cadrul partidului – „Patria-Rodina”. Valentin Crîlov a precizat că la baza deciziei de formare a platformei stă constatarea pe care a făcut-o circa o treime din membrii Consiliului: că „partidul este expus unui atac raider şi tentativei de uzurpare a puterii”.

Valentin Crîlov a declarat că obiectivul de bază al platformei „Patria-Rodina” este schimbarea cursului politic extern al Republicii Moldova, pe care îl văd legat de integrarea treptată în structurile economice euro-asiatice.

Victor Crîlov a mai spus că îşi doreşte ca Igor Dodon, preşedintele PSRM, să plece din partid.

La şedinţa din 29 mai a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, 13 membrii au declarat constituirea platformei socialiste „Patria-Rodina” din numărul total de 40.  Marţi, 4 iunie, are loc o altă şedinţă a Consiliului Republican.