logo

Veaceslav Untilă: Sesiunea parlamentară a fost marcată de 2 evenimente notabile


https://www.ipn.md/ro/veaceslav-untila-sesiunea-parlamentara-a-fost-marcata-de-2-evenimente-7965_1021754.html

Deputatul Partidului Liberal Veaceslav Untilă a remarcat la ultima şedinţă din sesiune că aceasta a fost marcată de două evenimente notabile pentru liberali. Primul se referă la victoria în campania electorală în municipiul Chişinău şi al doilea este faptul că liberalii au putut trece peste orgoliul de partid şi împreună cu PLDM şi PDM au reuşit să constituie o majoritatea parlamentară, de care Republica Moldova avea mare nevoie, transmite IPN.

Veaceslav Untilă a menţionat că este foarte riscant să vii la guvernare într-un moment critic. Liberalii au mers conştienţi la acest pas şi sunt convinşi că AIE 3 va reuşi. Deputatul a îndemnat parlamentarii din opoziţie să nu mai critice guvernarea pentru că multe probleme se trag încă de pe vremea când au fost ei la guvernare.

Parlamentarul a mai spus că PL va face tot posibilul să aducă echipa de experţi europeni în drept şi, chiar dacă nu s-a reuşit ca în fruntea procuraturii să fie numit un procuror european, aşa cum se dorea din start, este important ca la conducerea acestei instituţii să fie o persoană integră şi independentă.

Untilă a mai spus că echipa liberalilor este gata să acorde tot sprijinul şi să întreprindă toate acţiunile necesare pentru a îmbunătăţi situaţia pentru cetăţenii care le-au acordat votul de încredere.