logo

Vasile Tarlev: Am votat pentru viitorul Moldovei – un viitor mai bun, mai fericit, mai prosper


https://www.ipn.md/ro/vasile-tarlev-am-votat-pentru-viitorul-moldovei-un-viitor-8013_1108204.html

Vasile Tarlev, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei, și-a exercitat dreptul la vot. El a spus că a votat pentru viitorul Moldovei – un viitor mai bun, mai fericit, mai prosper. La fel, și-a dat votul „pentru prosperitate și succes”.

Candidatul a remarcat că a venit la secția de votare cu gânduri de pace, curaj, dorință de a face lucruri frumoase pentru Moldova, menționând că pentru asta are forță, echipă, speranță și dorește ca în Moldova să fie condiții mai bune de trai, să revină oamenii acasă, iar bătrânii să aibă o viață mai bună.

Potrivit lui Vasile Tarlev, în mass-media a fost răspândită informația precum că a fost exclus din buletinul de vot și trebuie de votat cu altcineva, dar și „la Spitalul Oncologic, SCR, și la cel de Tuberculoză personalul medical strânge buletinele pacienților pentru ceva”, a spus Vasile Tarlev. Reprezentanții SCR au negat afirmația candidatului și au dat asigurări că procesul de votare decurge conform normelor legale și că nu există nereguli în listele de pacienți.

Totodată, candidatul consideră că nu este democratic și corect ca alegerile prezidențiale și referendumul să aibă loc în aceeași zi.

Candidatul a venit la secția de vot împreună cu soția, care a spus că a votat „pentru un viitor mai bun al Moldovei”.

Tradițional, secțiile de votare își deschid ușile la ora 07.00, iar alegătorii pot veni să-și exercite dreptul la vot până la ora 21.00. Totuși, biroul electoral poate decide prelungirea termenului votării, cu cel mult două ore, pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secția de votare să-și realizeze drepturile.